Speciális mentők - sürgősségi vérszállítás. Mi a nap 24 órájában rendületlenül azért dolgozunk, hogy mások segíthessenek.
Vérkészítmények szállítása PDF Nyomtatás E-mail

2005-ben alapcélként a sürgősségi vérszállítást megjelölve kezdtük meg szervezetünk megalapítását és felépítését.

Célunk az volt, hogy hatékony segítséget nyújtsunk a sürgősségi ellátásban szállítási és logisztikai közreműködésünkkel. Szervezetünk végzi a szerződött intézmények labormintáinak szállítását központi laborokba a mihamarabbi leletek elkészüléséhez és vérkészítmények szállítását sürgősségi ellátáshoz, valamint az előre prognosztizált műtétekhez.

"Vérhiány ugyan nincs jelenleg Magyarországon, szállítási okok miatt mégis sokszor az utolsó pillanatban jut el a vér a műtőbe. Ennek oka, hogy nem egyenletes a vérfelhasználás: vagy hirtelen kell túl nagy mennyiség."
(Hofjer Izabella, az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője az MTV Híradójában 2006.02.14.)

A vérkészítmények felhasználási igénye azóta sem csökkent, és ehhez nyújt szakszerű segítséget szervezetünk. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, ahol a sürgősségi ellátásához időben érkező vérkészítmény saját, vagy hozzátartozója életét mentheti meg.

A vér, valamint vérkészítmény szállításához különlegesen felszerelt gépkocsipark áll rendelkezésünkre. Járműveink megkülönböztetett jelzéssel ellátottak a gyorsabb célba jutatás érdekében, hiszen a vérkészítmény időben való megérkezése életet ment.

Szállítással kapcsolatos kérdéseivel keresse 24 órás diszpécserközpontunkat, vagy írjon nekünk az info@smsv.hu címre.
Amennyiben támogatni kívánja munkánk, kérjük, írjon nekünk az adomany@smsv.hu elektronikus címre.

Vérkészítmények szállítása